Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Στα πλαίσια των επαφών που υλοποιεί με φορείς της Εύβοιας ο Βουλευτής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ  Βαγγέλης Αποστόλου πραγματοποίησε τη Τρίτη 11/7/12 τη πρώτη του συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Ο πρόεδρος Π.Σίμωσης και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου τον ενημέρωσαν για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους (επιχειρηματικό περιβάλλον, επαγγελματίες, βιοτέχνες) της  Εύβοιας  και τους σχεδιασμούς του φορέα τους για την αντιμετώπισή των άμεσων και οξύτατων προβλημάτων του χώρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα και ανταλλάγησαν απόψεις για τα εξής θέματα:
1. Η οξύτατη οικονομική κρίση, η ανεπάρκεια των ισχυόντων ρυθμίσεων και του μίγματος πολιτικής καθώς και τα θέματα επιβίωσης των Ευβοϊκών επιχειρήσεων
2. Η θέση και ο νέος ρόλος που μπορεί να έχει το Επιμελητήριο ως σύμβουλος της πολιτείας για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που να είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη οικονομική κρίση.
3. Σκέψεις για την προώθηση πρωτοβουλιών αντιμετώπισης της κρίσης στην Εύβοια
4. Ο ειδικός ρόλος της αγροτικής οικονομίας για το νομό
5. Η αναγκαιότητα ενός νέου αναπτυξιακού οράματος για την Εύβοια
6. Ζητήματα αναμόρφωσης του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος7. Θέματα του τραπεζικού συστήματος και της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ θα σταθεί αρωγός μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο σε κάθε ενέργεια της διοίκησης του Επιμελητηρίου που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης στο νομό και ειδικότερα στη προώθηση νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων.
Κλείνοντας τη συνάντηση και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη κοινή τους πρόθεση να διατηρήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και κοινής δράσης για όλα τα παραπάνω αναφερόμενα θέματα.
Στη συνάντηση  συμμετείχε από το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ  και ο Γιάννης Ζέρβας, μέλος της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΝ και ειδικός σε αναπτυξιακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου