Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, σχετικά με την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Χαλκίδας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, σχετικά με την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, έκανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.

Είναι γνωστή η μορφολογία και το μέγεθος της ακτογραμμής του Βόρειου και Νότιου Ευβοϊκού. Αν δε προσθέσουμε ότι πέριξ του συνυπάρχουν και οι 4 Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας , Αττικής , Βοιωτίας και Φθιώτιδας τότε οι απαιτήσεις για την αστυνόμευση από το Λιμενικό Σώμα είναι αυξημένες.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και οι Λιμενικές Αρχές Ωρωπού , Ερέτριας , Λάρυμνας και Μαντουδίου που υπάγονται σ ΄αυτό και έχουν στην αρμοδιότητά τους την αστυνόμευση  των περισσότερων δραστηριοτήτων στερούνται του απαραίτητου προσωπικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η οργανική σύνθεσή του προβλέπει 65 στελέχη σήμερα υπηρετούν 50 , από τα οποία όμως εκτελούν ουσιαστικό έργο μόνον 40.
Επειδή με την υπάρχουσα στελέχωση είναι αδύνατο να λειτουργήσουν εύρυθμα και με ασφάλεια, ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν και πότε προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας όσο και οι σχετικές Λιμενικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου