Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ανάγκες στελέχωσης τμημάτων Σκύρου, Κύμης και απομακρυσμένων αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Εύβοιας


Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας με πλείστα έγγραφά της μέχρι σήμερα έχει αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης υπαλλήλων που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας (με 4 μόνο Αστυνομικές Διευθύνσεις) αστυνομεύει τον ομώνυμο νομό (4.167 τχ) που είναι ο πολυπληθέστερος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από Αστυνομικής πλευράς είναι η γειτνίαση με το Νομό Αττικής, οι πολλαπλές πύλες εισόδου από στεριά και θάλασσα ,το κακό οδικό δίκτυο, ο διπλασιασμός του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες, το μεγάλο μήκος των παραλίων της (όχι μόνο Ευβοϊκός αλλά και Αιγαίο) και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί σταθμοί σε όλο το νησί όχι μόνο λόγω των τεράστιων εκτάσεων που καλύπτουν, αλλά και των ελλείψεων σε προσωπικό και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους σταθμούς Κύμης, Νέας Αρτάκης και Σκύρου. Ειδικότερα η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε κατάφορη παραβίαση του ωραρίου εργασίας, εξάντληση των φυσικών και ψυχολογικών αποθεμάτων του προσωπικού και μείωση των δυνατοτήτων αποδοτικής εργασίας του.

Χαρακτηριστικά σε πρόσφατο έγγραφο (8/8/12) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας αναφέρεται ότι η παρούσα δύναμη του Αστυνομικού Σταθμού Σκύρου (που απέχει από την Χαλκίδα εκατό (100) χιλιόμετρα και είκοσι δύο (22) ναυτικά μίλια) είναι μόνο τρία άτομα (έναντι οργανικής 8 ατόμων). Η Προϊσταμένη Υπηρεσία (Α.Τ. Κύμης) που θεωρητικά θα μπορούσε να ενισχύσει με Προσωπικό τον Σταθμό βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, καθώς έναντι οργανικής δύναμης 18 ατόμων παρουσιάζει παρούσα δύναμη μόνο 7 υπαλλήλων. Επισημαίνεται ότι από τις παραπάνω αστυνομικές υπηρεσίες έχουν γίνει αποσπάσεις σε: Δ’ ΟΠΚΕ, ομάδα ΔΙΑΣ, Τ.Δ.Α. Νάουσας και Α.Τ. Αγίου Όρους !
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα εύλογα παράπονα του προσωπικού της Υπηρεσίας,  τοπικών φορέων και κατοίκων των αναφερόμενων περιοχών .

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Σκοπεύει να αποσύρει τις αποσπάσεις τουλάχιστον από το Τ.Δ.Α. Νάουσας και Α.Τ Αγίου Όρους και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε στο εξής να μην αποσπάται κανένας Αστυνομικός από τις αναφερόμενες Υπηρεσίες του νομού ?
2.      Σκοπεύει να ενισχύσει τον Αστυνομικό Σταθμό Σκύρου με τουλάχιστον τέσσερις (4) Αστυνομικούς από οποιαδήποτε Αστυνομική Υπηρεσία με το καθεστώς της απόσπασης με δαπάνες δημοσίου και μέχρι 31/10/2012 όπως ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας ? 
3.      Σκοπεύει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν δεκαπέντε (15) τουλάχιστον νεοεξερχόμενοι από τις Σχολές Αστυφύλακες το τρέχον έτος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας προκειμένου στελεχωθούν κυρίως ο Αστυνομικός Σταθμός Σκύρου , το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης καθώς και άλλες απομακρυσμένες Υπηρεσίες του Νομού ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου