Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δήλωση για την παύση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ και τις προσπάθειες ξεπουλήματος της


Η παύση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, με αιτιολογία τη μη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, είναι ένα ακόμη μέτρο της κυβέρνησης και του διεθνούς κεφαλαίου κατά της ίδιας της επιχείρησης, των εργαζομένων της και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. 

Η κυβέρνηση ουσιαστικά τιμωρεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, γιατί την τελευταία διετία σταμάτησαν τη ζημιογόνα πορεία της, αυξάνοντας την παραγωγικότητά, τις εξαγωγές και την αποδοτικότητα της. 
Το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο και οι ντόπιοι υπηρέτες του είδαν ότι καταρρίπτεται ένας από τους μύθους τους  και προσπαθούν απεγνωσμένα να αντιδράσουν. Έτσι εξηγείται και η εμμονή της κυβέρνησης σε δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ παρά την αλλαγή της πορείας της επιχείρησης.


www.avgi.gr
Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα, γιατί αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται αλλά και για την οικονομία της χώρας αφού συνδέεται με πολλούς κλάδους της οικονομικής ζωής. Εκτός αυτού είναι μια Ευρωπαϊκή επιχείρηση που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα σημαντικής αξίας, απέναντι στα αμερικάνικα ρωσικά και καναδέζικα ολιγοπώλια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ όχι μόνο διαφωνεί με τις μειώσεις των μισθών και με τα ξεπούλημά της ΛΑΡΚΟ αλλά και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και θα αγωνιστεί μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο για την ανατροπή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου