Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη και συμμετοχή στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας της 10/9/2012


Επίσκεψη στη Λίμνη έκανε στις 10/9 ο Β.Αποστόλου, όπου συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και παρακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε σαν θέματα την δεινή οικονομική θέση του Δήμου και την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Λίμνης.

Στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ο Β.Αποστόλου τόνισε τα εξής:
 
Οι καταχρηστικά παρακρατούμενοι από την κυβέρνηση πόροι  των δήμων, που έχουν θεσμοθετηθεί με το νόμο 259/3852, είναι πάνω από 4,2 δις ευρώ, ενώ τα τρία μνημονιακά χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%.

Σήμερα χρησιμοποιείται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρά τη θέληση των δημοτικών αρχών  για να στηριχτούν οι αντικοινωνικές πολιτικές του μνημονίου
Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας οδηγούνται σε διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα τα οποία εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική. Υπηρεσίες όπως σχολικές επιτροπές, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, καθώς και οι απολύτως αναγκαίοι σήμερα θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης παύουν να λειτουργούν. Ήδη αρκετοί δήμοι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα.

Η χρηματοδότηση για το Δήμο Λίμνης είναι ανεπαρκής, δεν επαρκούν τα χρήματα για να μείνει ανοικτός ο Δήμος. Όμως θα πρέπει μαζί με τους πολίτες, οτιδήποτε και αν γίνει να μην αφήσουν κανένα πεινασμένο παιδί σε κρύα αίθουσα σχολείου το χειμώνα που έρχεται και κανένα υπερήλικα χωρίς ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα.

Ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν είναι πανάκεια, ήρθε η ώρα οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν πρωτοβουλίες και τη τύχη στα χέρια τους. Ο αγώνας για τη σωτηρία των δήμων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Όχι μόνο γιατί  αφορά ευρύτατα λαϊκά στρώματα αλλά και γιατί είναι ο πρώτος συντονισμένος αντιμνημονιακός αγώνας που δίνουν από κοινού οι αιρετοί εκπρόσωποι των δημοτών, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου