Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με τις θέσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Λιβεριάτου στο ζήτημα της σύνταξης των δασικών χαρτών

Στις αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις που έχουν γίνει σε βάρος του δασικού οικοσυστήματος της χώρας μας τα τελευταία 2 χρόνια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ήρθε να προστεθεί και η χθεσινή του κ. Λιβεριάτου .


Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν, είτε δεν γνωρίζει καθόλου το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε δίνει συνειδητά το σύνθημα: « πυρ ομαδόν» κατά των δασών της χώρας μας.
Τα σχέδιά του για την επίσπευση της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου που παρουσίασε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους και ιδιαίτερα η άποψή του για τη σύνταξη των δασικών χαρτών όχι μόνο βάζουν ταφόπλακα σε όλες τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και επιβραβεύουν εκατοντάδες χιλιάδες καταπατητές δημόσιας δασικής γης.
Κατά τον κ. Υπουργό το γεγονός ότι οι δασικοί χάρτες βασίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1945 είναι προβληματικό!!!
Αλήθεια από πού άντλησε αυτή την πληροφορία; Μήπως από την ερμηνεία που έκανε ο ίδιος σε αντίστοιχες αεροφωτογραφίες;
Δε θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτεί όλους αυτούς που επί 35 χρόνια τώρα έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες πράξεις χαρακτηρισμού στηριζόμενοι στους συγκεκριμένους χάρτες;

Είναι άραγε αθώα η συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος για τον ορισμό του δάσους λέγοντας ότι «μια γενναία αντιμετώπιση θα ήταν ξεχνάμε τα πάντα και ορίζουμε σήμερα τι είναι δάσος»; Γιατί ξέχασε ότι με την τελευταία συνταγματική παρέμβαση έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα;


Για ποιο λόγο ισχυρίζεται ότι αιτία της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των εργασιών σύνταξης των δασικών χαρτών είναι δήθεν η πολυπλοκότητα της διαδικασίας που απαιτείται για να κυρωθεί ένας δασικός χάρτης, όταν είναι σ΄ όλους γνωστό ότι οφείλεται στην αδυναμία της Διοίκησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί αλλά και στην ανυπαρξία της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη συνέχιση των εργασιών;

Σχετικά με τις θέσεις του κ. Υπουργού γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας τίποτα δεν είναι αθώο και τίποτα τυχαίο .
Εμείς θα υπερασπιστούμε το δασικό οικοσύστημα της χώρας που απειλείται με αφανισμό, όπως κάνουμε συνεχώς μέχρι σήμερα .

1 σχόλιο:

  1. Ίσως από πίσω, αν όχι και σίγουρα, υπάρχουν οι ορέξεις ικανοποίησης των καταπατητών Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, λ.χ. των βοσκότοπων της Σκύρου, όπου πρώην καλλιεργούμενα κτήματα πολιτών είχαν εγκαταλειφθεί από τα χρόνια της εσωτερικής μετανάστευσης στις μεγαλουπόλεις, και τώρα ευρίσκονται εντός των Δημόσιων και Δημοτικών, ΑΛΛΑ δια πλασματοσυμβολαίων καταπατημένων βοσκότοπων, οπότε με αυτή τη νοοτροπία του "κυρίου" θα περάσουν μέσω του κτηματολογίου ως ιδιωτικά δάση, ΑΛΛΟ που δε θέλουν και οι διαπλεκόμενοι καταπατητές του δημοτικού βοσκότοπου της Σκύρου, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ συν-διαπλεκόμενους δικηγόρους, όχι κι απίθανο, επωφελούμενοι ακόμα και επί μισθό εκ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ δημοτικών εσόδων, να κάνουν ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    Αλλά και ποιο κόμμα θα υψώσει το πολιτικό του ανάστημα για ελεγχθεί το ανεξέλεγκτο της δικαιοσύνης, που δεν ερευνά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βοσκότοπων που καρπώθηκε η Μ.Μ. Λαύρας εις βάρος του Δημοσίου και του Δήμου Σκύρο?

    Μήπως γι αυτό ο Λαφαζάνης είπε "δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!"

    Δηλαδή τι σαν αντιπολίτευση δε συν-κυβερνά κανείς συνδράμοντας τα κακώς κείμενα? ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του μη Κυβερνητικού ελέγχου, και του ανεξέλεγκτου της δικαιοσύνης, όταν ο/η εισαγγελέας προς χαρά και κρυφή ικανοποίησης των διαπλεκόμενων της Σκύρου, κάνει πως δεν την εγγίζει η επέκταση κατοχύρωση και δικο-νομιμοφάνεια διαχρονικών δικαιοβασιών κατά του ευνομούμενου της Εκκλησίας του Δήμου.

    Γιατί όπως το πάνε η δικαιοβασία θα επιζήσει στην Ελλάδα μαζί με το δικαίωμα της πρώτης νύχτας του γάμου των φεουδαρχών, και των κοτζαμπάσιδων που επέζησαν του κινδύνου της κρεμάλας στην "Υψηλή Πύλη "..γενική εἶναι η ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων..""

    ΑπάντησηΔιαγραφή