Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση με το Σύλλογο Φυτωριούχων Ξυλοκάστρου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα 22/01/2013 στο γραφείο του με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φυτωριούχων Ξυλοκάστρου. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου του παρουσίασαν διεξοδικά τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί από το 2002 μέχρι και σήμερα για τα προβλήματα που προκαλούνται από την αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δημιουργήσει μητρικές φυτείες κάτω από την εποπτεία του.
Ο Σύλλογος Φυτωριούχων Ξυλοκάστρου υποστηρίζει την εγκατάσταση ενός εθνικού συστήματος πιστοποίησης ελληνικών ποικιλιών, προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση των φυτοϋγειονομικών διαβατηρίων, για την εμπορία του υλικού που θα παραχθεί και επιζητεί άμεση λύση για το υλικό που έχει παραχθεί με σκοπό να μην χαθούν οι παραγγελίες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.
Η αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιουργεί τεράστια οικονομική καταστροφή στον κλάδο των φυτωριούχων, ενισχύοντας τις εισαγωγές ξένων προϊόντων σε βάρος της ελληνικής παραγωγής και οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει δείξει από το παρελθόν το ενδιαφέρον του για το συγκριμένο πρόβλημα, ερωτώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με το θέμα. Υποστηρίζει δε, τις γεωργικές επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας, συμβάλλοντας από την μεριά του στην επίλυση των προβλημάτων τους.


Αθήνα 22 Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου