Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Α. Τσίπρας: ζητάμε προ ημερησίας διάταξης συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου


Φώτο από e-go.gr
Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Α. Τσίπρα μετά την συνάντηση που είχε με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος»
«Οι αγρότες, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, ζητάει με αγωνία να μπορέσει να παράξει πλούτο. Οι αγρότες δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν κάποια ψίχουλα, δεν ζητούν κάποια επιδότηση, δεν ζητούν όπως κάποιες άλλες εποχές όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά, ζητούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να παράξουν πλούτο, είναι παραγωγοί πλούτου.
Οι μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μας οδηγούν μπροστά σε κρίση επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση.
Είναι απαραίτητο, να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Αν ο αγρότης δεν έχει φθηνό πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα, επιστροφή φόρου, ρευστότητα, δεν θα μπορέσει να παράξει. Και η χώρα θα είναι αναγκασμένη ως αποικία χρέους να δανείζεται διότι δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ίσως αυτός να ήταν και ο στόχος, τελικά, των μνημονιακών επιλογών.
Δεσμευόμαστε, ότι άμεσα, σε λίγο, θα ζητήσω με επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και ελπίζω έστω αυτή τη φορά ο εξαφανισμένος από τη Βουλή και από τον πολιτικό διάλογο πρωθυπουργός, να εμφανιστεί και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Φθάνει πια με τα επικοινωνιακά τρυκ, με τον κοινωνικό αυτοματισμό. Τα προβλήματα είναι εδώ και ζητούν απαντήσεις και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται από τα προβλήματα».


Ο Α. Τσίπρας, στην επιστολή του, αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τους αγρότες, «με στόχο να δημοσιοποιήσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας». «Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο, δυνατότητα που τους στερούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές αυτές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική κρίση και εν τέλει σε ανθρωπιστική κρίση». 
Καταλήγει ότι είναι απαραίτητο όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου