Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Βους επί γλώσσης (#)


Τρείς συλλογικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων ( ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Αφρατίου, ο Αθλητικός Όμιλος Αφρατίου και ο Αθλητικός Όμιλος Πανδοκαϊκός Χαλκίδας) ζήτησαν από τη ΔΕΗ  οικονομική συνδρομή με επιστολές που είχαν το παρακάτω περιεχόμενο :

«Απευθυνόμενοι προς τη Διεύθυνσή σας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής… Είμαστε γνώστες του έργου που εκτελείται στη περιοχή μας που αφορά την κατασκευή Νέας Γραμμής Μεταφοράς Υπερυψηλής τάσης 400 KV, που θα συνδέσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής του Αλιβερίου με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο  Σύστημα. Τμήμα του εν λόγω δικτύου διέρχεται μέσα από την περιοχή…και γνωρίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση μερίδας των κατοίκων.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, θα παρακαλούσαμε να συνδράμετε οικονομικά με το ποσό των» (80.000 Ευρώ ο πρώτος και των 60.000  οι άλλοι δύο) «…θεωρώντας ότι έτσι κάμπτονται οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων .
Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε εκ των προτέρων τις θερμές ευχαριστίες για τη βοήθειά σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΦΜ :…
Αρ. Τραπεζικού  Λογ/σμού : …»

Οι συγκεκριμένες επιστολές υποβλήθηκαν στις 17-6-2011  και τα αιτήματα φαίνεται να ικανοποιήθηκαν στις 18-7-2011 .
Οι άθλιες αυτές συναλλαγές αποδεικνύουν ότι η ΔΕΗ στην περιβαλλοντική της πολιτική προτάσσει τον εκμαυλισμό συνειδήσεων. Αυτός ο κυνισμός, ο σχεδιασμός και η μεθόδευση από έναν δημόσιο οργανισμό είναι μια καμπάνα που χτυπά για όλους μας, το λαό, τα κινήματα και κυρίως τους θεσμικούς παράγοντες.
Θα το ανεχθούμε ;

(#) Επί ανθρώπων τηρούντων σιωπήν ένεκα σπουδαίου τινός λόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου