Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για το θέμα της ΛΑΡΚΟ


Συνάντηση κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους Γ. Σταθά, Β. Κυριακάκη και Βαγγ. Αποστόλου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για το θέμα της ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχετικά με την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία υιοθετεί τους όρους του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ .
Όπως είναι γνωστό οι όροι αυτοί είχαν συμπεριληφθεί σε σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς την παραπάνω Επιτροπή το Μάιο του 2012 και ανέφεραν ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η ΛΑΡΚΟ έχει επιδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ και πως ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπάρξει δέσμευση για τη πρόσληψη έστω κι ενός ελαχίστου αριθμού εργαζομένων.
Η ενέργεια αυτή στοχεύει στον εκβιασμό τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να υποκύψουν στις ¨ορέξεις¨ των υποψήφιων αγοραστών της ΛΑΡΚΟ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρούν ότι με σωστή διαχείριση και υπό κρατικό έλεγχο η εταιρεία μπορεί να γίνει βιώσιμη και να είναι κερδοφόρα, όπως είναι τα τελευταία χρόνια .


Το Γραφείο Τύπου
23/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου