Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ιδρυτική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΥπΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών

Βιώνουμε την εποχή που η μικρή & μεσαία αγροτική παραγωγή προωθείται στις μεγάλες αγροβιομηχανίες, κάνοντας αδύνατη την άσκηση της γεωργίας με σειρά από μέτρα και «δωρεές» τύπου ΑΤΕ σε αδίστακτους τραπεζίτες.

Έτσι και η λειτουργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, των εποπτευόμενων φορέων του και των περιφερειακών υπηρεσιών δεν υπηρετεί τους σκοπούς τους, με τη μορφή που είχε.

Η κυνική και σαφέστατη δήλωση του «υπεύθυνου» υπουργού Μανιτάκη είναι απολύτως αποκαλυπτική: «η Κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον εκείνες τις δημόσιες υπηρεσίες, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς».

Η συγκυβέρνηση με την κωδική ονομασία «τα δίνω όλα στο κεφάλαιο» διαλύει κάθε δημόσια και κοινωνική υπηρεσία, αφήνει την αγροτική παραγωγή στα χέρια των αγορών, που θέλουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς το ενοχλητικό «δημόσιο συμφέρον».

Στο πνεύμα αυτό, συναδέλφισσες & συνάδελφοι που είμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανένταχτοι, μέχρι στιγμής, που κινούμαστε στο πνεύμα της ανατροπής αυτής της πολιτικής, με ριζοσπαστική/αριστερή κατεύθυνση, κρίναμε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στην οργάνωσή μας και την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων & Περιφερειακών δομών.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αυτοοργάνωσή μας και στον πολυπόθητο συντονισμό μεταξύ των σωματείων για την ανατροπή. Να συμβάλλουμε στην αναγκαία επεξεργασία της πραγματικότητας, που βίαια αλλάζει, ώστε να δημιουργήσουμε και τις νικηφόρες αντιστάσεις σε εργατικό επίπεδο, στις πολιτικές που διαλύουν το Δημόσιο, τις συλλογικές συμβάσεις και όλες τις εργατικές κατακτήσεις (που βαφτίζουν «προνόμια»). Να προτείνουμε το νέο Δημόσιο που θα λειτουργεί σε όφελος του πολίτη. 

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα-συνάδελφο, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας που έχει σε ΥΠΑΑΤ, Φορείς (ΕΛΓΑ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ) και Περιφερειακές υπηρεσίες, να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

Η ιδρυτική μας συνέλευση (ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΑΤ-Φορέων-Περιφερειακών δομών) θα γίνει την Κυριακή 17.2.2013, στις 11πμ, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλτετσίου 39).

Θα παρευρεθούν για ένα σύντομο χαιρετισμό βουλευτές και στελέχη από το εργατικό και από το αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου