Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αντισυνταγματικό και εισπρακτικό το ν/σ για τα αυθαίρετα (*)

(*) Δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία 24/7/2013

Σήκωσε τους τόνους χθες στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Αποστόλου επισήμανε πως το νέο νομοσχέδιο κινείται τόσο σε αντισυνταγματική όσο και σε έντονα εισπρακτική τροχιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει λάβει υπόψη του τις επιταγές και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε τον προηγούμενο νόμο του Γ. Παπακωνσταντίνου για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ως αντισυνταγματικό.
Ο κ. Καλαφάτης είπε ακόμη ότι το νομοσχέδιο δεν είναι εισπρακτικό αλλά έντονα κοινωνικό, αφού προβλέπει πολλές δόσεις αποπληρωμής, εκπτώσεις για ευπαθείς ομάδες και δυνατότητα αποπληρωμής των προστίμων ανά εξάμηνο με ελάχιστη καταβολή των 300 ευρώ. Πυρ ομαδόν κατά των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου εξαπέλυσαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκαν θετικά, επιφυλασσόμενοι να καταθέσουν τροποποιητικές προτάσεις στην Ολομέλεια. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου συνεχίζεται σήμερα με ακρόαση εκπροσώπων φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου