Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας αμυντικού υλικού»

ΔΗΛΩΣΗ

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης. Στο καιρό της κρίσης όμως οι εργαζόμενοι αποτελούν το πιο εύκολο στόχο για αυτούς που με τις πράξεις τους ή και τις παραλείψεις τους οδήγησαν τις επιχειρήσεις στη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα. Αυτό χαρακτηρίζει και την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Ειδικά για την ΕΑΒ έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν αξιοποίησαν τις παραγωγικές δυνατότητές, δεν προώθησαν αναγκαίες επενδύσεις και κυρίως γιατί δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μόνιμο προσωπικό.

Για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Εύβοια η κατάσταση είναι το ίδιο δραματική. Οι αστοχίες στην υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδιασμού, τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, η ανικανότητα των μέχρι σήμερα διοικήσεων και η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών των κυβερνήσεων την έχουν οδηγήσει σε κρίσιμο σημείο. 

Παράλληλα σήμερα υπάρχουν υπόνοιες εσκεμμένης κωλυσιεργίας από το υφιστάμενο Δ.Σ για την κατάθεση προσφοράς σε διαγωνισμό κατασκευής αντιβαλλιστικών κρανών. Εκτός αυτού αναφέρεται ότι ενώ το ΥΠΕΘΑ έχει καταβάλει στην εταιρεία χρηματικά ποσά για να εξοφληθεί μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους με εντολή να πληρωθούν ΟΛΟΙ, «κάποιοι» προτάσσουν αστήριχτες δικαιολογίες και εξαιρούν τους εργαζόμενους της ΗΜΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία της χώρας για την επιβίωση και την ανάπτυξή των επιχειρήσεων, για να μπει ένα τέλος στις εργολαβίες, για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις και για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. 

Θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία και βιωσιμότητα με όρους και προϋποθέσεις που να ενισχύουν την ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας αμυντικού υλικού καθώς και τον απεγκλωβισμό των αμυντικών αγορών από κυκλώματα μεσαζόντων και επιτήδειων προμηθευτών που προωθούν ξένα συμφέροντα;

Το επόμενο διάστημα θα πάρει όλες τις αναγκαίες πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για αυτά τα θέματα.

Βαγγέλης Αποστόλου
Χαλκίδα 8/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου