Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μαφιόζικες πρακτικές λυμαίνονται τον Αγροτικό Χώρο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Υπεύθυνος θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άσκηση δίωξης για το αποκαλούμενο «καρτέλ» στο γάλα:

«Η παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος, έστω και αργά, των υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας για συγκρότηση καρτέλ στο χώρο του γάλακτος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τον αγροτικό χώρο λυμαίνονται εδώ και χρόνια μαφιόζικες πρακτικές. Είναι γνωστά τα πρόστιμα ύψους 48.000.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συγκεκριμένες εταιρείες το 2007 και φαίνεται ότι δεν συνέτισαν το χώρο.



Οι πράξεις εκβιασμού που αποδίδονται στους κατηγορούμενους με τη συγκεκριμένη δίωξη όχι μόνο υπονομεύουν τις συνθήκες του ελεύθερου ανταγωνισμού αλλά και οδηγούν σε πλήρη εκμετάλλευση ένα κλάδο που αγωνίζεται να επιβιώσει.

Δυστυχώς για την κτηνοτροφία μας, που αποτελεί το βασικότερο κομμάτι του διατροφικού τομέα, το συγκεκριμένο χτύπημα ακολουθήθηκε κι από ένα άλλο χτύπημα που δεν είναι άλλο από τις κυβερνητικές προχειρότητες και αβλεψίες τόσο στη διαχείριση των βοσκοτόπων όσο και των ενισχύσεων που τελικά την έχουν οδηγήσει στη σημερινή δυσχερή κατάσταση.»

1 σχόλιο:

  1. Για τη μαφιόζηκη συμμορία που λυμένεται τα άλλωτε δημόσια βοσκοτόπια με τη σιωπηρά αποδεκτή, αν όχι ενεργητική, συνδρομή αιρετών τινών του Ν.Π.Δ.Δ. στη Σκύρο, ποιος περιμένουν να ασχοληθεί? οι διαπλεκόμενοι στη διαφθορά και υπόθαλποι της στροφής των απεγνωσμένων προς τη Χρυσή Αυγή? Πάντως όχι οι πολιτικοί άνδρες που σιωπούν αποδεχόμενοι τη διαιώνηση της αυτής της κατάστασης.
    Ποια Υπηρεσία ελέγχου των ΟΤΑ ή ΣΔΟΕ θα ελέγξει την εκτέλεση απόφασης του 213/2011 του δημοτικού συμβουλίου από το δήμαρχο για διεκδιτική αγωγή κατά της Μ. Λαύρας.
    Υπάρχουν ηθικές και πολιτικές ευθήνες.
    Κάτω από τέτοιες συνθήκες δημοκρατίας και δικαίου αναβίωσε κι ο Ναζισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή