Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (*)


Συγκέντρωση αγροτών οργάνωσε το απόγευμα της Παρασκεύης 22/11/2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ με την ευκαιρία της επίσκεψης του βουλευτή και υπευθύνου του πρωτογενούς τομέα Β Αποστόλου στο πνευματικό κέντρο στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Πολλοί αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν τον χώρο.
Ο κύριος Αποστόλου, αφού έκανε μια γενική τοποθέτηση για τα πολιτικά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται σήμερα κάνοντας σκληρή κριτική και επίθεση στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα και τις προτεραιότητες που θα δοθούν, όπως η επαναλειτουργία της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ή κάποιου ιδρύματος που θα κάνει αυτό που έκανε η αγροτική και δεν κάνει σήμερα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δηλαδή να χρηματοδοτήσει παραγωγούς και φορείς.
Χαρακτήρισε μέγα σκάνδαλο την εν μια νυκτί πώληση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ που κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν, ενώ επίσης αναφέρθηκε στη δίκαιη φορολόγηση που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με ευθύνη της κυβέρνησης δεν θα αποζημιώσει έγκαιρα και σωστά τους αγρότες. Ενώ το Ελληνικό κράτος μπορούσε να ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ για την τεράστια αυτή ζημία που έγινε από το χαλάζι δεν το έπραξε και όλοι απορούν γιατί αφέθηκαν εκτεθειμένοι χιλιάδες αγρότες που ή δεν θα εισπράξουν τίποτα ή θα εισπράξουν λίγα. Ταυτόχρονα τέθηκε και το θέμα με τις απλήρωτες εισφορές σε ΕΛΓΑ όπου πετάνε έξω χιλιάδες αγρότες από τις αποζημιώσεις αντί να συμψηφιστούν οι αποζημιώσεις με τις εισφορές.
Σε παρέμβαση του ο ΓΓ της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Δ. Χαμπίδης ανέφερε κάποια πράγματα σχετικά με το μητρώο αγροτών και εμπόρων, αναφέρθηκε στην δημιουργία δημοπρατηρίων και στην ανάγκη ενίσχυσης των συνεταιρισμών ενώ είπε πως είναι ευθύνη της πολιτείας που πέντε δέκα καρτέλ κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα και στον πρωτογενή τομέα.
Σε ερώτηση μας με ποιον θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία ο κύριος Αποστόλου απάντησε πως θα επιδιώξει συνεργασία με αριστερές δυνάμεις κατά βάση και πως θα κάνει το παν για να κυβερνήσει και να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια ή να καταργήσει τα μνημόνια όπως το ανέφερε πολλές φορές κατά την ομιλία του. Στο τέλος έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις από τους αγρότες για διάφορα θέματα και ασκήθηκε έντονη και σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στο ανύπαρκτο, όπως είπε χαρακτηριστικά, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).


(*) Πηγή είδησης ammosimathia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου