Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Υπουργός Υγείας αποφεύγει να απαντήσει για τα προβλήματα του Γ.Ν Καρύστου

ΔΗΛΩΣΗ

Του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου:

«Στην απάντηση του σε ερώτηση που είχα καταθέσει (2183/ 30-9-2013) για το μέλλον του ΓΝ Καρύστου ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι: Λειτουργεί υπό ενιαία διοίκηση με τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ΓΝ Χαλκίδας και ΓΝ-ΚΥ Κύμης και λειτουργεί ως Γενικό Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Όσον αφορά στις ανάγκες του για προσωπικό αναφέρει: Εγκρίθηκαν στο Υπουργείο Υγείας για το έτος 2013 εκατόν πενήντα (150) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ όλων των βαθμών και ειδικοτήτων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή στα Νοσοκομεία της χώρας. Και ολοκληρώνει με τα εξής:
Σε κάθε περίπτωση οι Διοικητές των Υ.ΠΕ. προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων μπορούν με κοινές αποφάσεις τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3868/ 2010 να μετακινούν ιατρικό προσωπικό για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, που μπορεί να ανανεώνεται για ακόμα τρείς (3) μήνες, μέσα στο ίδιο έτος.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω η αγωνία για το μέλλον, τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις μετακινήσεις ακόμη και του υπάρχοντος ελάχιστου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου