Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Β.Αποστόλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 30/3/2014

«Οι πολίτες θα έχουν συμμετοχή»

«Δεν θα γίνουμε ικέτες της κεντρικής εξουσίας και των κομισάριών της στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Θα πάρουμε αυτά που καθιστούν το θεσμό ουσιαστικό υπηρέτη και εκφραστή της βούλησης του λαού της Περιφέρειας. Μόνο έτσι θα υπηρετηθεί το όραμα της αποκέντρωσης με ενεργή Αυτοδιοίκηση»


Χρησιμοποιεί ως τίτλο αυτού του αγώνα τη σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μια μεριά η παλαιοκομματική νοοτροπία, που λίγο πριν από τις εκλογές επιχειρεί να εξαγοράσει πολιτικές συνειδήσεις και τώρα πλέον δεν πείθει το σύγχρονο Ελληνα ψηφοφόρο, κι από την άλλη η νέα πολιτική συνείδηση, που όχι μόνο διαφοροποιείται από τις λειτουργίες του παρελθόντος, αλλά και αρθρώνει ένα νέο πολιτικό λόγο.

Κι αυτήν τη συνείδηση υπηρετούμε εμείς και θα εκφραστεί στην κάλπη. Οταν μιλά για νέο, δεν αναφέρεται στη νέα ηλικία, αλλά και στη νέα, ώριμη νοοτροπία του Ελληνα πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, που αμφισβητεί, κρίνει και στέκεται με σκεπτικισμό μπροστά στις κάλπες, χωρίς να επηρεάζεται από τις Σειρήνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κομματικών στρατών. Μιλάμε με τον Βαγγέλη Αποστόλου, το δραστήριο και συνεπή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, ο οποίος στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

* Για ποιους λόγους αποδεχθήκατε την υποψηφιότητα;
- Αρχικά οι τιμητικές κομματικές προσκλήσεις, από την ομόφωνη απόφαση όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας, μέχρι την επιλογή της ηγεσίας του κόμματός μου να δώσω αυτήν την εκλογική μάχη και ταυτόχρονα η θέλησή μου να συμβάλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων της Περιφέρειάς μου.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου