Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μέτρα Προστασίας για τον υγροβιότοπο του «Κολοβρέχτη» Ψαχνών Εύβοιας.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών 
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Στα όρια των Δήμων Χαλκιδαίων και Διρφύων-Μεσσαπίων, υπάρχει ο υγροβιότοπος του «Κολοβρέχτη», προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με το Π.Δ. του 1989.

Το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά με πολλές εστίες, τόσο στον πυρήνα όσο και περιμετρικά του υγροβιότοπου, με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Επειδή η περιοχή υφίσταται κατ’ επανάληψη την κακοποίηση από φωτιές και καταπατητές, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκδηλωθεί το ελάχιστο ενδιαφέρον από την πλευρά των αρμοδίων με τη λήψη μέτρων προστασίας του, μεταξύ των οποίων είναι η ίδρυση και η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης όπως τούτο προβλέπεται από το Π.Δ.

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί:
1. Γιατί μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας δεν έχουν ορίσει Φορέα Διαχείρισης;
2. Αν προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες να συνδράμουν άμεσα και να προτρέψουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσει στον ορισμό Φορέα Διαχείρισης, όπως προβλέπει ο νόμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου