Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συναντήσεις Β.Αποστόλου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με σκοπό την ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα Υγείας σε επίπεδο Νομού.

Η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και γενικότερα του συστήματος Υγείας στην Εύβοιας έχει ως στόχο την υπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας και μόνον.

Στα πλαίσια αυτά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Εύβοιας και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλη Αποστόλου, συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα και φλέγοντα θέματα της δημόσιας υγείας και της περίθαλψης, σε επίπεδο νομού. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ακριώτης, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Φαλίτσα Παπαδοπούλου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρης Φωκάς. 

Στην τρίωρη επίσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν κυρίως το νοσοκομείο Χαλκίδας και δευτερευόντος τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου καθώς και τα κέντρα υγείας του νομού. Στην τοποθέτηση του, ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Καρούζος, αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σε επίπεδο διοικητικό και οικονομικό καθώς και στην υποστελέχωση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συζητήθηκε εκτενώς από όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη προκήρυξης θέσεων μόνιμου προσωπικού-ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού- για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων καθώς και το θέμα της αναδιάρθρωσης και αναμόρφωσης του χάρτη υγείας του νομού, Αναφέρθηκε επίσης το θέμα των τμημάτων έκτακτων περιστατικών και οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης τους. Μνεία επίσης έγινε για την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, η ολοκλήρωση του οποίου θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πολλών και σημαντικών προβλημάτων στη Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια. 

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης με κοινή συνισταμένη την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της Εύβοιας και της προάσπισης του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας, η οποία ρημάζεται πραγματικά από τις κυβερνητικές επιλογές και τις επιταγές της τρόικας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε με τα ενημερωτικά σημειώματα και υπομνήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με τη δέσμευση σύντομα και εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και τις προοπτικές , να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχετικά με όλα τα θέματα που διέπουν την ομαλή λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων της Εύβοιας και ευρύτερα τα θλεματα δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου παρόντες στη σύσκεψη, όπου και κατέθεσαν τις απόψεις τους-πέραν του Διοικητή ήταν επίσης οι: Κούκουρα Μαρία, Δ/ρία Ιατρικής Υπηρεσίας, Μαντάς Γιάννης Πρ. Επιστημονικού Συμβουλίου. Μαργαρίτη Λευκή Δ/ρια Διοικητικής Υπηρεσίας, Σχοινά Κική, Δ/ρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Δεληγιώργη Εύη, Τομεάρχης Χειρουργικού Τομέα, Γαϊτανίδου Ελευθερία, Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα, Περλεπέ Κατερίνα , Δ/ρια Παθολογικής Κλινικής, Σώτος Αντώνης, Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Ν. ΕΥΒ., Μπαντούνας Γιώργος Εκπρ. λοιπού Προσωπικού στο Δ.Σ και Αγγελάτος Γιάννης Πρ. Συλλόγου Εργαζομένων.

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντηση με τους επικεφαλής των συλλόγων των εργαζομένων, κ. Σώτο Αντώνη της ΕΙΝΝΕΥΒ και κ. Αγγελάτο Γιάννη της Ένωσης Εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου