Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Η κτηνοτροφία στηρίζει την υπόσταση της ελληνικής περιφέρειας»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8μμ στο συνεδριακό κέντρο της Σπερχειάδας, η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της Αγροτικής Οικονομίας (κτηνοτροφία- γεωργία).

Στην κατάμεστη από κτηνοτρόφους και αγρότες αίθουσα, άνοιξε την εκδήλωση ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε Φθιώτιδας Θωμάς Γρεβενίτης και απεύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης.
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Βαγγέλης Αποστόλου υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική.


Ο ομιλητής εστίασε ιδιαίτερα στη σημασία των τοπικών προϊόντων και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για τα γενικά ζητήματα τις αγροτικής παραγωγής και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τα ειδικότερα τοπικά και σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής. Ακούστηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν προτάσεις με επίκεντρο την κτηνοτροφία αλλά και τα ιδιαίτερης σημασίας αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Στην τοποθέτησή του ο βασικός ομιλητής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η κτηνοτροφία αποτελεί για τη περιοχή σας βασικό οικονομικό κλάδο και η αύξηση της συμμετοχής της στο συνολικό αγροτικό προϊόν θα βελτιώσει τόσο την αυτάρκεια της χώρας σε ζωικά προϊόντα όσο και το εμπορικό ισοζύγιο στον αγροτικό τομέα.
Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και μία σειρά κακών χειρισμών από τις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν αφαιρέσει από τους κτηνοτρόφους ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους , με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις και να οδηγούνται σε αδιέξοδο και αποχώρηση από την κτηνοτροφία.

Η στήριξη των κτηνοτρόφων είναι ουσιαστικά στήριξη της υπόστασης της ελληνικής περιφέρειας, αφού αυτοί αποτελούν δομικούς συντελεστές για τη βιωσιμότητα της υπαίθρου και την εξασφάλιση της αυτάρκειάς της σε προϊόντα ζωικής προέλευσης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη κτηνοτροφία έχει ως βασικές στοχεύσεις, την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας και τη δυναμική προώθηση των ζωϊκών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου