Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι.

ΔΗΛΩΣΗ


Των βουλευτών, Βαγγέλη Αποστόλου και Απόστολου Αλεξόπουλου, συντονιστών των ΕΚΕΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν το κυνήγι:

Η παραπληροφόρηση που γίνεται ενόψει εκλογών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, από κάποιους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των κυνηγών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του». 

Παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:

«Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών. 
Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά. 
Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.
Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.
Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.
Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.
Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών συμφωνεί με τις θέσεις μας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και την άσκηση μιας δραστηριότητας , που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.




1 σχόλιο:

  1. Σύντροφε ή μας δουλεύεις η μας περνάς για βλάκες. Ευτυχώς υπάρχει το ΚΚΕ να ψηφίσουμε οι αριστεροί κυνηγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή