Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Παλαιστινίου Υφυπουργού Γεωργίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Υφυπουργό Γεωργίας της Παλαιστινιακής Αρχής Abdullah Lahlouh, συνοδευόμενο από τον πρεσβευτή της Αρχής στην Αθήνα Marwan Emile Toubassi, υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε, συμφωνήθηκε πλαίσιο συνεργασίας στον αγροτικό τομέα, που περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη συνεργασία στην αγροτική έρευνα, την υποβοήθηση των εμπορικών συναλλαγών και τη στήριξη, εκατέρωθεν, της παραγωγικής διαδικασίας.
Ο Παλαιστίνιος υφυπουργός περιέγραψε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας του λόγω της πολιτικής αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ, αλλά και το σχεδιασμό της Παλαιστινιακής Αρχής για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε την παραδοσιακή συμπάθεια και συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο λαό της Παλαιστίνης, αλλά και την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για στήριξη των δίκαιων αιτημάτων για τα οποία μάχονται οι Παλαιστίνιοι. Ειδικά για τον αγροτικό τομέα ο κ. Αποστόλου ανέφερε: «Θέλουμε τη συνεργασία και θα την προωθήσουμε, όχι μόνον για λόγους αλληλεγγύης σε ένα λαό που έχει αποδείξει ότι στέκεται όρθιος σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά και επειδή είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου