Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στην Πολιτική Κόντρα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο.


Μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε τα εξής:

- Προσωπική μου επιθυμία είναι χθες να είχαμε κλείσει την συμφωνία.
- Έχουμε φθάσει στο σημείο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει ένας συμβιβασμός
- Ολιγωρίες και παραλείψεις μπορεί να υπάρχουν στη διαπραγμάτευση, έχει προκύψει μία καθυστέρηση που κατέστησε αναγκαία την προϋπαρξη πρόβλεψης για την χρηματοδότηση.
- Ήταν λάθος η μη εξασφάλιση χρηματοδότησης για το 4μηνο εξαιτίας της μακροημέρευσης των διαπραγματεύσεων
- Συμφωνώ με τη ρύθμιση να φορολογούνται οι επιδοτήσεις άνω των 12000 ευρώ. Έγινε με δική μου συνεννόηση με την κ. Βαλαβάνη. Η παλαιότερη δέσμευση μου ισχύει από το 2015 και μετά. Η ρύθμιση έγινε για το 2014. Μειώνουμε την φορολόγηση για τους αγρότες δεν την αυξάνουμε. Η ΝΔ παραδέχεται ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
- Δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του ΕΝΦΙΑ στις διαπραγματεύσεις, συνεπώς και για τις αγροτικές υποδομές και τα χωράφια. Είναι από τις κόκκινες γραμμές ο ΕΝΦΙΑ στη διαπραγμάτευση. Αλλά ζητάμε από τους αγρότες μία στήριξη και να έχουν υπόψη τη δύσκολη κατάσταση της χώρας.
- Αν δεν φύγει ο ΕΝΦΙΑ αλλά απαλλαγούν κάποιες αντικειμενικές αξίες ναι θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός.
- Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα μειωθεί έως τέλος του 2015 κατά 50%, η τιμή θα πέσει από 1,20 σε 0,72 ευρώ.
- Η τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί κατά 40% και θα επανέλθει στις συνθήκες του του 2008.
- Τέλη Ιουλίου Αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμη η μόνιμη βάση βοσκήσιμων γαιών και τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια.
- Για τον καταλογισμό των 327 εκ. ευρώ για πακέτο Χατζηγάκη "Η κάθε τάξη καλά κάνει και διεκδικεί." "η διαδικασία όμως ήταν λάθος" "θα προσπαθήσουμε τους καταλογισμούς να τους πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι".
- Η αξιοποίηση των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠ ήταν απαραίτητη. Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά αλλού πέρα από το αγροτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου