Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων στο Σούνιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2015
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, επαναλειτουργούν το φετινό καλοκαίρι, μετά από 4 χρόνια, οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου στο Σούνιο, για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρόνων.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες), των Ν.Π.Δ.Δ., του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, των Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς τους.
Οι κατασκηνώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που θα βαρύνει τους γονείς των κατασκηνωτών είναι τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε την κατασκήνωση, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και είχε συνεργασία με τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων του Υπουργείου για να εξασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του χώρου και των υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε: «Σε μια δύσκολη στιγμή για όλες τις ελληνικές οικογένειες, σκεφτήκαμε ότι είναι “πολυτέλεια” να μένουν αναξιοποίητες οι πολύ καλές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου. Μετά από 4 χρόνια αδράνειας προχωρήσαμε σε όλες τις τυπικές και ουσιαστικές ενέργειες προετοιμασίας και είμαστε πλέον σε θέση να προσκαλέσουμε τα παιδιά των αγροτών και των υπαλλήλων του Υπουργείου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνουμε για μερικές μέρες αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης».
Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου