Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΜΑ-ΠΡΟΑΣΤΙΟ-ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ




O υπουργός αγροτικής ανάπτυξης παραχώρησε συνέντευξη τύπου,κατά την διάρκεια του προγράμματος των επισκέψεων του στο νομό Καρδιτσας. Πλαισιομένος από την νομαρχιακή επιτροπή και τους υποψηφίους βουλευτές του νομού. 

Στην εισαγωγή του ο υπουργός σχολίασε την γενική πολιτική κατάσταση και για το πως οι 36 βουλευτές με την στάση τους οδήγησαν την χώρα σε πρόωρες εκλογές,που μετά την απώλεια της δεδηλωμένης ήταν αναγκαία και μοναδική λύση,η προσφυγή στον ελληνικό λαό.

Ο υπουργός Αποστόλου Βαγγέλης δήλωσε ότι το φορολογικό δεν πλήττει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μικρούς αγρότες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα ,ανέλυσε πως οι φορολογικές δαπάνες των αγροτών που δηλώνουν στα έξοδα τους τις δαπάνες,εν τέλη δεν φορολογούνται στο κέρδος τους ιδίως τα πολύ μικρά εισοδήματα.

O Yπουργός χαρακτήρισε το μέτρον τήρησης εσόδων και εξόδων ένα χτύπημα στους μεσάζοντες και στους επιχειρηματίες που εμφάνιζαν τιμολόγια αγοράς ενώ με το νέο μέτρον,(αποκάλυψε ότι υπάρχει και πρόθεση ορίου φορολόγησης), αναγκάζονται να δηλώσουν αυτοί που έχουν και άλλες δραστηρίοτητες και φυσικά κερδίζουν από τα τιμολόγια αγοράς που τα παρουσιάζουν σαν έξοδο δικό τους ενώ είναι έξοδα των αγροτών.

Τέλος όσον αναφορά το κύριο πρόβλημα τις Καρδίτσας με τις πληρωμές που έχει παρατηρηθεί στους αγρότες από κωδικούς (νιτρικά,επιδότηση πετρελαίου,κ.λ.π.) ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι αυτά τα φλέγοντα ζητήματα εκμεταλλεύονται παραπληροφορώντας τους αγρότες αυτοί που έχουν συμφέρον να μην περάσουν τα μετρα σε ένα δύσκολο καιρό μνημονιακης πολιτικής που κερδίζουν από την αδικία που φέρνουν τα στενά οικονομικά μετρα σε ένα ευαισθητο τομέα που παραμένει πεδίο πάλης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σημαία αναπτυξιακής πολιτικης, όπως είναι η αγροτική οικονομία.

Τέλος σε ερώτηση για το ασφαλιστικό που και εκεί υπάρχει ισχυρή πίεση η δήλωση του κ Αποστόλου ήταν λακωνικη.Εχουμε δώσει δείγματα γραφή διαπραγμάτευσης και το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στις προθέσεις για το ασφαλιστικό είναι αφορμή μιας ακόμη σκληρής διαπραγμάτευσης.
Δήλωσε ότι οι κόκκινες γραμμές τηρούνται μονό με σκληρές διαπραγματεύσεις και το ίδιο θα κάνουμε για το ασφαλιστικό.

πηγή: www.karditsaportal.gr
 Περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου