Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Επαφές Αποστόλου με Τράπεζες για την εφαρμογή της «Κάρτας του Αγρότη».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         
Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων είχε χθες και σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με αντιπροσωπείες, στο ανώτατο επίπεδο, των εξής Τραπεζών:
·         Τράπεζα Πειραιώς
·         Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
·         Alpha Bank
·         Eurobank
·         Τράπεζα Αττικής

Αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Τράπεζες, ήταν η διατύπωση των όρων και των προϋποθέσεων υπό τις οποίες μπορεί να μπει σε εφαρμογή η «Κάρτα του Αγρότη» την οποία έχει δρομολογήσει το ΥΠΑΑΤ.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα και διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των Τραπεζών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γεγονός που πιστοποιεί τόσο τις προοπτικές που διακρίνουν στον αγροτικό τομέα τα τραπεζικά ιδρύματα, όσο και την ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη του τομέα.

Ως γνωστόν, η «κάρτα του αγρότη» θα χορηγείται στους δικαιούχους της Βασικής Ενίσχυσης από κάθε Τράπεζα που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Θα αποτελεί πιστωτικό «εργαλείο» για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών των αγροτών που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής τους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται στη διαδικασία  διασφάλισης αυξημένων εγγυήσεων προς τα Τραπεζικά ιδρύματα, με βάση πάντα τα δεδομένα του Συστήματος Διαχείρισης των Επιδοτήσεων, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή, αφενός μεν η υιοθέτηση όσο το δυνατόν χαμηλότερων επιτοκίων, αφετέρου η διεύρυνση των ωφελούμενων  αγροτών με τη συμμετοχή και εκείνων που δικαιούνται μικρά ποσά επιδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου