Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΕΦΕΤ με Περιφέρεια Αττικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2016
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα των ελέγχων τροφίμων υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.
Το πρωτόκολλο προβλέπει τη συνεργασία και το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο πλευρών για:
  1. Την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2016–2017-2018.
  2. Τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών - αναφορών πολιτών.
  3. Την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών σε εφαρμογή του άρθρου 45 του Καν. 882/2004.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε: «Στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο αγροτικός χώρος, ως χώρος που παράγει ασφαλή προϊόντα και προϊόντα ποιότητας, το σημερινό πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράψαμε με την Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει ουσιαστικά, πόσο μάλλον όταν ζητούμενο για εμάς αποτελεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία πρέπει να εστιαστεί κυρίως σε ένα χώρο που έχει τέτοιες δυνατότητες και ο χώρος αυτός είναι ο αγροτικός, είναι τα τρόφιμα».
Από την πλευρά της η κ. Δούρου δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τον ΕΦΕΤ ένα πρωτόκολλο συνεργασίας που στόχο έχει τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τη δημόσια υγεία και για τα συμφέροντα των καταναλωτών σε σχέση με τις επιχειρήσεις τροφίμων. Θα ήθελα να τονίσω ότι το σημερινό πρωτόκολλο συνεργασίας εντάσσεται σε μια συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο και με τον ΕΦΕΤ, επί μήνες τώρα, από τα βοσκοτόπια και τους χάρτες έως και τις επιχειρήσεις τροφίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου