Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αποστόλου για ΠΑΑ: Δεν συγκρινόμαστε με το παρελθόν, βάζουμε τον πήχη ψηλά

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                            
Αθήνα, 19 Ιουνίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Αργολίδα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, όπου είχε σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους των αγροτών, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, σχετικά με την αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών που επέφερε το χαλάζι στην περιοχή.

Ο Υπουργός έδωσε εντολή για ταχεία καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες το ταχύτερο δυνατόν και δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποβληθεί φάκελος ΠΣΕΑ για πιθανές ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.


Ο κ. Αποστόλου παραβρέθηκε στη συνέχεια στην έναρξη της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΑ να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει με ταχύτητα το Πρόγραμμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: 


«Είμαστε σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που πέρασε αυτή η χώρα και η ευθύνη όλων μας, από την πολιτική ηγεσία μέχρι τον κάθε εργαζόμενο, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεφύγουμε από τη στενωπό.Δεν πρέπει να μας αρκεί, να συγκρινόμαστε με το παρελθόν και να διαπιστώνουμε επιτυχίες (που πράγματι έτσι είναι, έχουμε στο ΠΑΑ πορεία πολύ καλύτερη από το παρελθόν).

Δεν είναι όμως αυτό το βασικό κριτήριο. Το κριτήριο είναι αν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καιρών, στις προσδοκίες των πολιτών και στο δικό μας στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Εμείς οι ίδιοι να βάζουμε τον πήχη… και να τον βάζουμε ψηλά. Όχι εκεί που ήταν στο παρελθόν. Πολύ ψηλότερα. Γιατί η δουλειά μας δεν είναι να κερδίσουμε τις εντυπώσεις στον πολιτικό ανταγωνισμό. Αυτό, τις περισσότερες φορές, είναι εύκολο… Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε τον πολίτη. Να πάμε τα πράγματα μπροστά.

Οι καιροί είναι διαφορετικοί, οι ανάγκες είναι επιτακτικότερες και η κοινωνία της υπαίθρου περιμένει, όπως περιμένει το ξερό χώμα τη βροχή, τους πόρους του ΠΑΑ για να σταθεί στα πόδια της, να δουλέψει και να προοδεύσει».

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών Μεγάρων, όπου είχε συνάντηση με τα στελέχη του Συνεταιρισμού και αγρότες της περιοχής σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη δυναμικότερη προώθηση των κηπευτικών προϊόντων στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου