Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη Αποστόλου στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής –Συναντήσεις με αλιείς και αγρότες.

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
















Τις πληγείσες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να αξιολογήσει και επί τόπου την κατάσταση όσον αφορά τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε με εκπροσώπους των αλιέων στη Νέα Πέραμο και ενημερώθηκε για τις καταστροφές αλιευτικών σκαφών που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί λογικό το αίτημα των αλιέων να λάβουν την ενίσχυση που θα λάβουν και οι πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς η δραστηριότητά τους έχει επιχειρηματικό χαρακτήρα. Δεσμεύθηκε να μεταφέρει στο Υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο αίτημα.

Στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Δημαρχείο Μεγάρων ενημέρωσε ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ βρίσκονται ήδη στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει περί τα 6000 - 7000 στρέμματα.
Σύντομα ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις των ζημιών προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Ο κ. Αποστόλου δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να αποζημιωθούν επαρκώς οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου