Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δουλεύουμε για να πιάνει τόπο κάθε ευρώ που δίνεται στον αγροτικό τομέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε περίπου 2,9 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρήματα που πλήρωσε, σε περισσότερους από 650.000 δικαιούχους, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2017. Συγκεκριμένα, για Άμεσες Ενισχύσεις καταβλήθηκε το ποσό των 2,1 δισ. ευρώ ενώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πληρώθηκαν περίπου 780 εκατ. ευρώ.
«Τα κονδύλια που αιμοδότησαν τον αγροτικό τομέα κατά τον προηγούμενο χρόνο πλησίασαν τα 3 δισ. ευρώ. Έδωσαν μια μεγάλη ώθηση όχι μόνον στους ίδιους τους αγρότες, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο η οποία στηρίζεται εν πολλοίς στην αγροτική δραστηριότητα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Σημείωσε ότι «τα ποσά αυτά πληρώθηκα με σαφές χρονοδιάγραμμα, γνωστό για τους δικαιούχους» και συμπλήρωσε ότι «οι πληρωμές έγιναν χωρίς να επιβληθεί στη χώρα μας κανένα πρόστιμο ή καταλογισμός όπως συνέβαινε μόνιμα τα προηγούμενα χρόνια».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι όλο αυτό ήταν «το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μια προσπάθεια «για το νοικοκύρεμα των αγροτικών πληρωμών και για τη μεγιστοποίηση των πόρων».
Ο κ. Αποστόλου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνεται η βέλτιστη και ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού τομέα και βεβαίως να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσης των νέων αγροτών».
Μάλιστα, ανέφερε ότι ιδιαίτερα υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης των προηγούμενων ετών «κάθε ευρώ πρέπει να φέρει αποτέλεσμα, να πιάνει τόπο», και «έχει ειδικό βάρος η ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων, στη βάση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη» που θα έχει στόχο να απαντά «στις προκλήσεις της εποχής, το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα και παθογένειες του πρωτογενή τομέα της Ελλάδας».
«Με αυτά τα κριτήρια πορευόμαστε» είπε ο κ. Αποστόλου και συνέχισε λέγοντας ότι «έτσι ώστε ο αγροτικός τομέας, με ανανεωμένο ανθρώπινο δυναμικό, με αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας, να μπει στην νέα εποχή ικανός να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου